Anna Odine kapret NM-bronse

God sesongstart for landslagshopperen fra Nordlysbyen.

Anna Odine Strøm.  Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix

sport

Lørdag var det sesongstart for de norske kvinne- og herrehopperne, og det var slett ingen ubetydelig konkurranse som utøverne skulle gjennom. Dette var nemlig norgesmesterskapet i hopp normalbakke, som gikk av stabelen i Midtstubakken i Oslo. Anna Odine Strøm stilte til start i dameklassen, mens Jørgen Oliver Strøm deltok i herreklassen.

Ikke helt uventet var det Maren Lundby og Robert Johansson som ble norske mestere. Johansson hoppet 103 og 100 meter og vant med 281,1 poeng. 3,8 poeng bak fulgte Thomas André Markeng på sølvplass etter hopp på 101,5- og 104 meter. Daniel André Tande hoppet 97- og 101 meter og ble nummer tre med 268,6 poeng.

Kombinertutøveren Jarl Magnus Riiber ble nummer fire foran Marius Lindvik og Robin Pedersen. Jørgen Oliver Strøm klarte seg meget godt etter å ha hoppet 88,5 og 78 meter og fikk poengsummen 191,5. Han endte på 26. plass.

I kvinneklassen ble det et oppskriftsmessig norsk mesterskap til Maren Lundby, som hoppet 100 og 98 meter. Hun vant foran Silje Opseth og Anna Odine Strøm. Alta-jenta hoppet 91 og 87 meter, og var seks poeng bak Opseth på sølvplassen.