Eline scoret to mål i storseier over Moldova

Altajenta Eline Hegg satte inn to mål i EM-kvalik.

Eline Hegg fikk nylig proffkontrakt med Kolbotn. I gårsdagens landskamp satte hun inn to scoringer.  Foto: Stig Bjørnar Karlsen

sport

Det ble pangstart for det norske J19-landslaget i fotball borte mot Moldova. De to lynhurtige altajentene Runa Lillegård og Eline Hegg startet begge i  den første kvalifiseringskampen til EM onsdag.

De norske jentene overkjørte hjemmelaget på Stangmore Park og var ikke fornøyde før det sto 8-0 på måltavla. To av målene ble besørget av BUL-jenta og Kolbotn-spilleren Eline Hegg, som satte inn både 5-0 etter 74 minutter og 6-0 etter 83 minutter. Eline spilte hele kampen, mens Lyn-spiller Runa Lillegård ble byttet ut etter 54 minutter.

I Kolbotn har Eline slitt med å score mål, men på landslaget fikk hun altså to nettkjenninger og har fått nyttig selvtillit i EM-kvaliken som fortsetter mot Wales på lørdag og Nord-Irland på tirsdag.

Det er totalt sju lag som kjemper om å kvalifisere seg til EM i Georgia i juli 2020. Vertsnasjonen Georgia er allerede kvalifisert.

De to beste fra hver gruppe, og de fire beste tredjeplassene, går videre til elitesluttspillet. Det er i elitesluttspillet det avgjøres hvilke nasjoner som går videre til EM, skriver fotball.no.