Startet kvalifiseringen med surt ettmålstap

Alta IFs 18-åringer var bare ett mål unna poeng i første kamp.

SKAPTE SPENNING: Kantspiller Kristian Thomassen scoret to ganger i sluttminuttene og sørget for en spennende avslutning.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta - Sarpsborg 24-25:

Denne helga spilles det kvalifiseringskamper til den allnorske Lerøyserien i Altahallen, og Alta IF møtte Sarpsborg i første kamp. Det ble en svært spennende affære.

Gjestene ledet 14-13 til pause, og økte ledelsen betraktelig da hjemmelaget hadde en svak periode i midten av andre omgang. Men Alta-guttene kjempet seg tilbake, og det så faktisk ut som at 18-åringene fra Nordlysbyen skulle få med seg ett poeng. Men Sarpsborg klarte å holde seg ett mål foran og vant til slutt 25-24.

BLE REVET MED: Det var ikke bare spillerne som lot seg stresse i de hektisk sluttminuttene. Også Kai Erik Bull, Jan Nikolaisen og de andre på Alta-benken ble revet med.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det ble en veldig spennende avslutning på dette oppgjøret. Det var synd at vi ikke fikk med oss poeng. Vi hadde massevis av muligheter, og kunne helt klart vunnet denne matchen. Men det var i hvert fall artig at det ble en såpass jevn kamp, sier Kai Erik Bull, som trener Alta IFs 18-årslag sammen med Rune Skaufel og Jan Nikolaisen.


Fra brutalt cuptap til Lerøy-kvalik

Alta IFs 18-åringer kjemper om avansement til Lerøyserien hjemme i Altahallen denne helga.


Sigve Åkerøy Pettersen og Micael Lindholm Andersen var hjemmelagets mestscorende spillere med henholdsvis syv og seks fulltreffere. De øvrige målene ble scoret av Eskil Hove (5), Lars Broks Mikko (2), Kristian Thomassen (2), Johan Thomas Nilsen Lantto og Marius Skaufel Hindbjørgmo.

TOPPSCORER: Sigve Åkerøy Pettersen satte inn syv scoringer mot Sarpsborg.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Alta IFs neste kamp er mot Drøbak/Frogn. Den starter lørdag klokken 18.00. I skrivende stund spiller St. Hallvard mot Drøbak/Frogn, og samtlige kamper streames her på altaposten.no.


Lerøyserien G18 - lørdag

Direkte fra Altahallen, lørdag 31. august.


Alta IFs siste kvalikkamp er mot St. Hallvard. Den matchen spilles søndag klokken 11.30. Puljevinneren går rett til seriespillet, mens toeren og treeren skal spille ekstrakvalifisering senere i høst.