Årets første hjemmetap

Bærum ødela Alta IFs flotte hjemmestatistikk.

FYSISK BATALJE: Håvard Nome & co møtte et fysisk sterkt Bærum-lag, men ga juling tilbake.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta - Bærum 1-2:

På Alta IFs seks første hjemmekamper hadde det blitt fem seire og én uavgjort. Den statistikken ble ødelagt da Bærum gjestet Finnmarkshallen.

Gjestene tok ledelsen ved Attila Mark Markus på overtid i første omgang, og samme mann økte til 2-0 etter 68 minutters spill. Adrian Rogulj pådro seg direkte rødt kort mot slutten av kampen, noe som ga hjemmelaget giv til en skikkelig sluttspurt. Christian Reginiussen reduserte til 1-2 på overtid, men Alta IF fikk aldri utlikningen og tapte hjemme for første gang i år.


Mister store deler av høstsesongen

Et tretthetsbrudd i foten vil holde Brage Berg Pedersen på sidelinja i lang tid.


– Vi møtte et velorganisert fysisk sterkt lag som forsøkte å skape kaos i våre rekker. Vi lot oss provosere og mistet litt fokus i første omgang, men det tok seg opp etter pause. Da spilte vi tidvis god fotball og skapte nok sjanser til å score både én og to ganger. Vi visste at vi ikke kom til å få så mange muligheter i denne matchen, og da var det viktig å få uttelling. Dessverre kom ikke scoringen vår før vi var på overtid. Da var det for sent, sier Alta IFs hovedtrener Bryant Lazaro.


Forsterker laget med rutinert midtstopper

Tøffere konkurranse om plassene på laget for Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen og Andreas van der Spa.


Det oppsto mange situasjoner der dommer Anders Bodding måtte ta vanskelige avgjørelser. Hjemmelaget var heldige som ikke fikk kaptein Mats Frede Hansen utvist da han felte en Bærum-spiller på åpent mål, og det var en rekke tøffe taklinger som var i grenseland mellom gult og rødt. Det røde kortet til Bærum-spiller Adrian Rogulj var det imidlertid lite å si på. Han dyttet Mats Frede Hansen hardt i bakken rett foran øynene til kampens hoveddommer, og ble korrekt utvist.

TOK LEDELSEN: Bærum scoret på en corner rett før pause.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg synes det var godt gjort av Mats Frede å beholde roen i den situasjonen. Vi snakket om det i pausen og bestemte oss for å holde hodet kaldt i resten av kampen. Det var en fysisk tøff batalje med situasjoner og hendelser som kunne bikket begge veier. Det er viktig at vi lærer av våre feil, men vi skal også ta med oss det positive fra dette oppgjøret. Vi må bare jobbe videre med å utvikle spillet vårt, kommenterer Lazaro.

Både Bærum og Sotra passerte Alta IF på tabellen. Bryant Lazaros mannskap er nå nummer syv, men det er fortsatt muligheter for en topplassering i år. Alta IF har bare syv poeng opp til serieleder Åsane.

Andre resultater denne helga: Sotra - Florø 1-0, Grorud - Elverum 2-3 og Oppsal - Åsane 2-5. Kjelsås - Mjølner og Asker - Senja hadde senere kampstart søndag, mens Fram og Odd 2 spiller på mandag.

Alta IF stilte med følgende lag:

Maris Eltermanis - Runar Overvik (Øyvind Veseth Olsen fra 64. min.), Mats Frede Hansen, Andreas van der Spa, Simon Laugsand - Dag Andreas Balto, Christian Reginiussen, Håvard Nome - Magnus Nikolaisen, Guyon Philips (Gustav Severinsen fra 74. min.), Kyle Spence