Magnus-mål da Tromsø vant

Øksfjordingen satte inn sitt andre mål.

MÅL NUMMER TO: Tromsøs Magnus Andersen scorer i kampen mellom Tromsø og Sarpsborg 08 på Alfheim Stadion. Feirer med Tromsøs Onni Valakari.  Foto: Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

sport

Tromsøs Magnus Andersen og Onni Valakari sørget for en solid 2-0-seier mot et blekt Sarpsborg 08-lag.

Tromsø hadde foran kampen ett poengs forsprang på Sarpsborg 08, og det var hjemmelaget som skapte mest i åpningsminuttene på Alfheim. Et kvarter ut i kampen var Morten Gamst Pedersen bare centimeter unna en 1-0-scoring da han satte ballen på innsiden av stolpen og ut på et frispark like utenfor sekstenmeteren.

Noen minutter senere var Tromsø på farten igjen, og denne gangen sto ingen stolpe i veien. Gamst Pedersen fant Daniel Berntsen på venstresiden, og bodøværingen slo et perfekt innlegg til Magnus Andersen som kunne sette inn sitt annet eliteseriemål for sesongen.

– Det er godt spill og veldig bra gjort av Daniel. Det var ikke et helt rent treff fra meg, men mål er mål, sa finnmarkingen til Eurosport etter kampen.

Hjemmelaget hadde før pause flere gode sjanser til å øke ledelsen. Like før pause fikk Robert Taylor to muligheter, men finnen sløste bort begge. Først blåste han ballen langt over mål etter at Andersen hadde stormet i angrep og sluppet ballen på et perfekt tidspunkt. Deretter var det Sarpsborgs russiske keeper som vartet opp med en flott redning etter at Nicolai Næss slapp Taylor altfor enkelt til.

Etter pause var det imidlertid en annen finne som traff bedre. Lasse Nilsen vippet ballen flott i bakrom til Onni Valakari, og alene med keeper Aleksandr Vasjutin gjorde trenerens sønn ingen feil. Lekent chippet han ballen over Sarpsborg 08-keeperen.

– I dag var det fantastisk. Vi skapte masse, og da kommer også målene, sa en glad Tromsø-trener Simo Valakari til Eurosport etter kampen.