Ønsker seg flere treer-baner

Sparebank 1 Nord-Norge, fotballkretsen og klubbene går sammen om spleiselag.

POPULÆRT: Flere klubber ønsker å kjøpe inn treer-baner. Nå får de støtte til å gjøre nettopp det.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Fotballkretsene i de fire nordligste fylkene vil i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge hjelpe klubbene med innkjøp av flere treer-baner, skriver Finnmark fotballkrets i en pressemelding.

– På en treer-bane er fotballen aldri langt unna. Slik blir det mer spill, mer aktivitet og mer moro. Slik vil Samfunnsløftet støtte, er beskjeden fra fotballkretsen.

– Fra årets sesong spiller alle seks og sjuåringer tre mot tre, og mange nordnorske fotballklubber planlegger å kjøpe baner tilpasset denne spillformen. Det vil de fire nordnorske fotballkretsene og SpareBank 1 Nord-Norge hjelpe med, fortsetter de.

Fotballkretsene har forhandlet fram en felles nordnorsk avtale med en produsent av en bane som er testet i nordnorske forhold. Gjennom Samfunnsløftet støtter SpareBank 1 Nord-Norge alle klubber som vil kjøpe en treer-bane med 43.000 kroner. Totalsummen på en ferdig bane inkludert tralle og målbur vil komme på omlag 63.000 kroner inkludert frakt, opplyser kretsen.

– Da vi spurte Nord-Norge om hvordan vi kan bruke samfunnsutbyttet til å utvikle landsdelen, var det mange som ba oss bidra til mestring og aktivitet for barn og unge. Spillet på en treer-bane oppfyller begge deler. Vi håper derfor mange blir med på denne delen av Samfunnsløftet, kommenterer Geir Bakkevoll i SpareBank 1 Nord-Norge.