Mats kjørte seg opp

Alta MSK stilte med to utøvere i årets første NM-runde.

TØFF KONKURRANSE: Alta-kjørerne Mats Berg og Edvard Oliver Simensen fikk testet seg mot landets beste motocrossjuniorer.  Foto: Privat

sport

Norgesmesterskapet i motocross arrangeres over flere helger, og den første runden ble arrangert i Skien sist helg. På grunn av de enorme reiseavstandene er det ikke så ofte at Alta-kjørere står på startstreken i en NM-runde, men denne gangen var både Mats Berg og Edvard Oliver Simensen på plass.

Begge deltar i klasse MX junior, der det kun ble kjørt løp på lørdag. I det første heatet ble Mats Berg nummer 12, mens Edvard Oliver Simensen endte på 16. plass. Berg kjørte seg opp til syvendeplass i andre heat, og endte til slutt på niendeplass i sammendraget.

Simensen ble nummer 16 også i sitt andre heat, og tok 16. plassen sammenlagt. Totalt var det 31 kjørere til start i denne klassen, som for øvrig ble vunnet av Håkon H. Østerhagen fra Lunner motorsport. Råg Rindal ble nummer to.