Tilbake på vinnersporet

Håvard Nome sørget for tre poeng hjemme mot Sotra.

SCORET: Håvard Nome satte inn Alta IFs 1-0-scoring på straffespark.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta - Sotra 1-0:

Etter 1-1 hjemme mot Senja og 0-2-tap borte mot Kjelsås var Alta IFs fotballherrer svært sugne på tre poeng hjemme mot Sotra. Hjemmelaget åpnet kampen best og ble tildelt straffespark da en forsvarsspiller handset etter et langt innkast fra Runar Overvik. Håvard Nome gjorde ingen feil fra straffemerket og sørget for 1-0.

Begge lag hadde sine muligheter, men det ble ikke flere mål i Finnmarkshallen. Alta IF var det beste laget kampen sett under ett og vant fortjent.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi tar tre poeng i dag. Sotra er et godt lag, og kamper som dette er god reklame for 2.-divisjonsfotball i Norge. Begge lag var flinke til å holde på ballen, presse høyt, og samtlige spillere utpå der jobbet knallhardt i 90 minutter. Det var en god kamp som vi fortjente å vinne, sa Alta IF-trener Bryant Lazaro til A-sporten rett etter kampslutt.

DEBUTERTE: Unggutten Tom Emaus fikk sine første minutter i A-lagstrøya på søndag.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Andre resultater: Elverum - Mjølner 2-1, Oppsal - Fram 1-4, Asker - Grorud 0-0, Kjelsås - Bærum 1-1 og Åsane - Florø 0-0.

Kjelsås topper tabellen foran Åsane, Fram og Alta IF.

Alta IF stilte med følgende lag:

Daniel Rojas - Runar Overvik, Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Håvard Nome - Dag Andreas Balto (Marco Mauno Johannessen fra 87. min.), Christian Reginiussen, Felix Adrian Jacobsen - Magnus Nikolaisen, Guyon Philips (Tom Emaus fra 86. min.), Brage Berg Pedersen (Kyle Spence fra 65. min.)