Poengdeling i toppoppgjøret

BUL klarte ikke å holde på ledelsen hjemme mot Tromsø.

SCORET: Johanne Bjørnå ga BUL ledelsen. Men gjestene fra Tromsø kom tilbake og klarte 1-1 på Coop-banen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

BUL - TIL 1-1:

Tromsø IL er av mange ansett som det aller beste laget i 2. divisjon kvinner avdeling 9 i år. Men det er ingen i BUL-drakt som er av den oppfatningen. Laget som rykket ned fra 1. divisjon forrige sesong har som mål å vinne avdelingen, og på søndag fikk bossekopingene sin første sjanse til å sette seriefavoritten på plass.

TØFFE DUELLER: Emmy Olsen ble kåret til BULs beste spiller. Her er hun i en av kampens mange dueller mot TIL-kaptein og altaværing Birgitte Mannsverk Dahle.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Hjemmelaget tok en tidlig ledelse ved Johanne Bjørnå. Men til tross for mange sjanser i begge omgangene klarte ikke BUL å finne veien til nettmaskene flere ganger. Gjestene utnyttet dette på en dødball etter 58 minutters spill. Da steg en umarkert Monika Lund Machlik til værs og headet ballen utagbart forbi BUL-keeper Ulrikke Rye Josefsen.

Flere mål ble det altså ikke i toppoppgjøret, og lagene delte poengene. Polarstjernen klarte for øvrig 1-1 hjemme mot Tromsdalen denne helga, noe som betyr TUIL, Tromsø og BUL alle har fire poeng på sine to første seriekamper.

ENORM SJANSE: Therese Vollan Kristensen fikk en stor mulighet til å avgjøre kampen i sluttminuttene. Men avslutningen gikk rett på keeper.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg er fornøyd med veldig mye. Spillet vårt og kampen sett under ett var bra, men ikke resultatet. Vi hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre dette i vår favør, sa BUL-trener Terje Falsen til A-sporten rett etter kampslutt.

BULs neste kamp spilles i Tromsø allerede førstkommende onsdag. Da er det cup, og BUL møter 1.-divisjonslaget Fløya på bortebane.

KJEMPET TIL SISTE SLUTT: BUL-damene skapte de største farlighetene foran mål, og hadde nok fortjent tre poeng etter spill og sjanser.  Foto: Karl Eirik Steffensen

BUL stilte med følgende lag mot TIL:

Ulrikke Rye Josefsen - Helene Pedersen, Marie Nygård Kjellmann, Ida Sønvisen Suhr, Mari Ek Esjeholm - Therese Vollan Kristensen, Camilla Krogh (Mia Mannsverk fra 88. min.), Anna Opgård - Lea Hunsdal Falsen, Emmy Olsen, Johanne Bjørnå