– Kommer aldri tilbake til påskecrossen

Arrangøren mener påskecrossen i Kautokeino var en suksess. Alta-kjører Edvard Moland er ikke av samme oppfatning.

TRE BRUDD: Edvard Moland pådro seg bruddskader i ryggen under påskecrossen i Kautokeino. Her blir han tatt hånd om av helsepersonell før han ble fløyet til Hammerfest sykehus med Sea King-en.  Foto: Johan Mathis Gaup

sport

– Jeg synes ikke arrangøren ivaretok sikkerheten til kjørerne på en god nok måte. Banen var underholdende for publikum, men skummel for oss som var utpå der. Jeg er også veldig kritisk til at man lar unge, urutinerte utøvere delta i Pro Stock-klassen. Stadioncross er vanskeligere å kjøre enn vanlige løp, og det er langt større sjanser for at det oppstår farlige situasjoner når man har med deltakerne som ikke behersker dette nivået i tilstrekkelig grad, sier Edvard Moland.