Petter og Andreas blir lagkamerater

Petter Eliassen er klar for Team Ragde Eiendom, og blir dermed lagkamerat med sin største konkurrent.

NY DUELL: Petter Eliassen og Andreas Nygaard kjempet en tøff kamp om sammenlagtseieren i Visma Ski Classics i år. Neste sesong blie det en ny duell, og da som lagkamerater i Team Ragde Eiendom.  Foto: Magnus Östh, Visma Ski Classics

sport

– Petter har imponert oss med sin ekstreme utholdenhet og offensive holdning. Han har tatt langløp til et nytt nivå og vi er henrykt over å få jobbe sammen med han de neste årene, sier Jørgen Aukland i en pressemelding.

Petter Eliassen har vunnet det som vinnes kan siden han gikk over fra verdenscupsirkuset til å satse langløp i 2014. Denne sesongen vant han Marcialonga på meget imponerende vis, før han fulgte opp med en overlegen seier i Birkebeinerrennet.

Han har også vunnet Vasaloppet og er dermed en del av en eksklusiv gruppe som har vunnet alle de tre store monumentene.

– Jeg er veldig glad for å kunne fortsette satsningen sammen med Team Ragde Eiendom. Det blir ekstra spennende å være på lag med Andreas Nygaard som de siste årene har vært min tøffeste konkurrent. Jeg gleder meg også til å jobbe med Anders Aukland. Han er et utholdenhetsfenomen av de sjeldne, sier Eliassen.

Nevnte Nygaard vant i år Visma Ski Classics sammenlagt foran Eliassen. Neste år blir de to lagkamerater.

– Jeg kommer ikke til å gi Petter noe gratis selv om vi er på lag, sier Andreas Nygaard.

– Vi trener mye sammen oppe i Alta og det blir rått å ha han på laget. Nå kan vi pushe hverandre enda mer.