Nygaard: – En fantastisk dag

Full sprekk for Petter Eliassen.

VANT: Andreas Nygaard vant suverent i Levi i dag. Dermed er han årets langløpskonge.  Foto: Skjermdump NRK

sport

– For første gang gikk jeg først over mål her i Levi og det var en veldig, veldig god følelse og en fantastisk dag, sa en overlykkelig Andreas Nygaard, som tok siste stikk i Ski classic-rennet lørdag og dermed ble sammenlagtvinner.

Det har vært en thriller av en konkurranse mellom talvikingen og den Tverrelvdalen-bosatte trønderen Petter Eliassen, de siste månedene og det har vært knyttet enorm spenning til det siste og avgjørende løpet i herrenes Ski classic i Ylläs-Levi lørdag formiddag.

Petter Eliassen og Andreas Nygaard har fulgt hverandre tett hele sesongen. Nygaard, som går for Team Ragde eiendom ledet med fattige 27 poeng, foran Eliassen i Team BN Bank, foran siste renn i de finske skoger. Hvis Eliassen hadde vunnet i Levi, hadde han og tatt sammenlagtseieren. Men slik gikk det ikke.


Petter Eliassen vil ha langløp til Alta

Petter Eliassen mener Alta er et glimrende sted for langløp – og langløpslag.


Eliassen skaffet seg den nødvendige luka de første milene, men etterhvert skjedde det noe med kreftene til den normalt råsterke langløperen, som for to år siden gikk inn til seier i Levi, og i år vant Birken og Marcialonga. Forrige helg gikk han inn til en 5.plass i Reistadløpet, et løp han valgte å gå med blanke ski, noe som normalt koster mye i dette rennet.

NRK-reporterne klødde seg i hodet etter Eliassens uventede helsprekk, og antydet at det kunne ha med en vond arm å gjøre.

– Dessverre hadde ikke Petter et godt løp i dag, og det var synd, men jeg tror uansett han ville hatt problemer med å slå meg i dag, sa en selvsikker Nygaard til NRK etter målgang.

Nygaard sa i et intervju med Radio Alta for noen få uker siden at han trodde Eliassen ville vinne hele greia, men i dag var det i stedet han selv som kunne kjøre i fra hele gruppa og vinne suverent.

NRK-reporterne skrøt da også uhemmet av Nygaard.

– Det er et fullstendig register han har å spille på i langløpssammenheng. Det viser at det nytter å trene, sa de, om det faktum at Nygaard lenge har vært kjent som en solid spurter, men som nå også viser seg å ha blitt ekstremt solid på lengre distanser.

Løpet i Levi er på 67 kilometer. I fjor vant Tord Asle Gjerdalen sammenlagt. I tillegg til heder og ære venter også et større pengebeløp på vinneren, som i år altså er Andreas Nygaard.

Nummer to ble Øystein Pettersen, som går sammen med Eliassen i Team BN Bank. Pettersen legger opp etter sesongen og tok til tårene da han skulle intervjues av NRKs TV-team etter løpet.