Deler ut flere stipender

Midnight Sun Marathon støtter fire unge nordnorske idrettsutøvere med 25.000 kroner hver.

VANT I 2018: Anna Odine Strøm vant MSMs idrettsstipend i 2018. Hun har opplevd en eventyrlig sesong som skihopper.  Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

sport

– Stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM) er en organisasjon i Tromsø, som arrangerer ulike idretts- og kultur arrangement som markedsfører Tromsø, Nord-Norge og Norge på en positiv måte gjennom å vise landsdelens natur og kultur på en spennende og positiv måte, skriver arrangøren i en pressemelding, og fortsetter:

– MSM har ansvar for flere faste årlige arrangement i Tromsø.  Mørketidsløp, Arctic SnowShoe Race, Samisk Uke med Reinkappkjøring, Midnight Sun Marathon og Tromsø Mountain Challenge.

De har også markert seg på andre måter. Siden 2015 har de delt ut idrettsstipeder til unge talenter i landsdelen. Hermann Nordstrand Fiksen fra BUL og Alta IF-jenta Anna Odine Strøm er blant utøverne som har blitt tildelt 25.000 kroner hver. Også brytetalentene Signe Marie Fidje Store og Ramona Eriksen fra henholdsvis Tana og Vardø har fått hvert sitt stipend.

– MSM har også som formål å bidra til idretten og vil for femte året på rad tildele MSM idrettsstipend. Stiftelsen Midnight Sun Marathon tildeler i 2019 totalt 100.000 kroner i stipend, fordelt på fire idrettsstipend a kroner 25.000,-. Stipendet gis til yngre idrettstalenter som har vist gode resultater innen sin idrettsdisiplin. Utøverne må kunne vise til regionale, nasjonale og/eller internasjonale plasseringer innen sin idrett, opplyser MSM.

Publikum har nå mulighet til å sende inn kandidater via MSM sin facebookside til årets stipender. Fristen for å sende inn kandidater er 15. april.

– Vi håper at MSM stipendet er med på å inspirere nordnorsk ungdom til å satse på en idrettskarriere. Stipendene vil bli delt ut under Midnight Sun Marathon i juni, avslutter de.