Petter Eliassen tok innpå Nygaard om sammenlagtseieren i Ski Classics

Eliassen dro feltet i store deler av Reistadløpet, men måtte nøye seg med 5.-plass. Andreas Nygaard ble nummer tolv, men beholdt ledertrøya i Ski Classics.

SAMMENLAGTVINNER?: Kun 27 poeng skiller Petter Eliassen fra Andreas Nygaard om sammenlagtseieren i Ski Classsics. Det hele avgjøres i Finland om en uke. Her fra Marcialonga tidligere i vinter hvor Eliassen bærte den gule ledertrøya.  Foto: Mario Facchini

sport

Lørdag gikk det nest siste langløpet i Visma Ski Classics av stabelen, Reistadløpet, før alt avgjøres i Finland om en uke. Det fem mil lange skiløpet som strekker seg fra Setermoen til Bardufoss i Troms, ble vunnet av Mikael Gunnulfsen fra Team Telemark.

Gunnulfsen trakk det lengste strået i ett spurtoppgjør etter fem tilbakelagte kilometer.

Tverrelvdalen IL-løper, Petter Eliassen, som ikke har sin styrke når det kommer til spurtoppgjør, dro feltet mye av veien i mennenes renn, men måtte nøye seg med 5.-plass i mål. Han ligger som nummer to sammenlagt, og kjemper om sammenlagtseieren i SKi Classics mot treningskompisen og sammenlagtleder Andreas Nygaard fra Talvik.

Nygaard ble tidlig hektet av, og gikk inn til en 12.-plass, men forsvarte ledertrøya. Tre minutter og 27 sekunder bak vinneen Mikael Gunnulfsen.

Det betyr at det kun skiller 27 poeng mellom de to langløpsspesialistene, før alt avgjøres i Ylläs-Levi neste helg.

– Det ble litt som jeg fryktet. Jeg hadde håp om å være hakket bedre opp den første lange bakken og henge med tetgruppen, men greide det akkurat ikke. Resten av løpet gikk jeg og var litt forbannet over det, sa Andreas Nygaard til NRK.

– Jeg hørte at jeg leder med 27 poeng. Om Petter vinner Ylläs-Levi så vinner han sammenlagt, men det rennet passer meg bedre, sa han.

I kvinneklassen gikk sammenlagtleder Britta Johansson Norgren inn til 9.-plass. Hun er vinner sammenlagt. Vinneren av Reistadløpet ble Astrid Øyre Slind, som er oppe på 2.-plass sammenlagt.