Medaljedryss i NNM for Alta-løperne

Skiløperne fra Alta sikret ni medaljer i løpet av NNMs første dag i Vadsø.

SØLVVINNER: Kirsten Helsvig Nilsen gikk fort og sikret en sterk sølvmedalje under NNM i Vadsø fredag.  Foto: Svein Halvor Moe

sport

Denne helga skal Nord-Norges beste skiløpere kåres når NNM går av stabelen i vadsø fra 22.-24. mars. Fredag var det klart for klassisk-distanser. Mesterskapets første dag er allerede unnagjort og hele ni NNM-medaljer er adressert i retning Alta.

I gutter 13-årsklassen klinket BUL-gutten Magnus Emaus Christoffersen til med sølv, mens Vårin Olsen fra Alta IF sto for samme prestasjon i J15-klassen. Klubbvenninna Kirsten Helsvig Nilsen ville ikke være dårligere, og fulgte opp med sølv i kvinner 17-klassen.

BUL ski og skiskyting fikk også med seg en sterk sølvmedalje i klasse menn 18 år. Her var det Hermann Nordstrand Fiksen som sikret plass på pallen.

Til sammen ble det tatt to gull til Alta-løperne under mesterskapets første dag.

Henrik Eiliv Bang ble en av to løpere fra Nordlysbyen til å trone øverst på pallen i løpet av fredagen. Alta IF-løperen kapret NNM-gull tre sekunder foran Ask Jørgensen fra Medkila. Karin Rasmussen Bakken fra Tverrelvdalen IL ble, som eneste deltaker, nordnorsk mester i kvinnenes veteranklasse.

Alta IF-løper Johannes Helsvig Nilsen sikret seg NNM-bronse i 19-20 års klassen. Nest beste altaværing var Torjus Johansen (BUL) på en 8.-plass, mens klubbkamerat til Helsvig Nilsen, Mathias Hansen ble nummer ti.

I M17-klassen sikret BUL-løper Hans Fredrik Antonsen bronse. I 18-årsklassen for menn kom Alta-løperne akkurat utenfor pallen. Nikolay Wilhelmsen og Brage Bjørnstad, begge fra Alta IF, ble nummer fire og fem.

I G15 ble Alta IF løper Jardar Olsen nummer tre.

I klasse jenter 13 år var BUL-jenta Solveig Stenvold Leinan svært nær medalje. Hun var tre sekunder bak bronsevinner Elise Bredesen Øvereng fra Mosjøen IL, og måtte dermed ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Daniel Stock fra Vadsø, som har figurert i verdenscupen denne sesongen, kapret NNM-gull på hjemmebane i klasse menn senior.

Lørdag er det konkurranser i fristil på NNM-programmet.