På pallen i USA og Finland

Stor helg for scootercrosskjørerne fra Alta motorsportklubb.

GOD KJØRING: Mens broren Martin kjørte inn til andreplass i USA, klinket Edvard Moland (bildet) til med andreplass i Finland.  Foto: Pekka Raiski

sport

Mens Martin Moland og Malene Trosten Andersen kjørte sesongens siste konkurranse i den amerikanske proffserien i scootercross, var flere Alta-kjørere på plass i Kuopio, der tredje runde i det finske scootercrossmesterskapet gikk av stabelen. Både i USA og Finland kunne Alta-kjørerne slippe jubelen løs etter gode prestasjoner.

Moland imponerte stort

I Kuopio vant Emil Mikalsen klasse junior 14-16 år på lørdag. Patrick Lillevik ble nummer åtte i samme klasse, mens Edvard Moland kjørte inn til fjerdeplass i klasse Pro Lite. På søndag var det Birgitte Sofie Daniloff Olsen som kjørte inn til seier i dameklassen, mens Edvard Moland klinket til med andreplass i Pro Lite-klassen. Simon Kjellmann ble nummer syv.


Birgitte kjørte seg til VM-deltakelse

Birgitte Daniloff Olsen (17) vant 3. runde i finsk mesterskap.


– Jeg vant begge mine heat og holeshot-prisen i finalen. Sammenlagt ble det førsteplass. Jeg er veldig fornøyd med dagen, selv om banen var vanskelig og det var dårlig sikt, opplyser en lykkelig Birgitte Sofie Daniloff Olsen, som nå har fått grønt lys til å delta i VM i scootercross 6. april. Der skal også Malene Trosten Andersen i aksjon.

– Det blir moro å delta i VM. Nå skal jeg forberede meg til det, og ikke minst til neste runde i det finske mesterskapet, som kjøres helga etter VM. Der ligger jeg og ei finsk jente likt på poeng, så det blir spennende når det skal avgjøres der, sier Daniloff Olsen.

To pallplasser i USA

I tillegg til Alta-suksessen i Finland vartet både nevnte Malene Trosten Andersen og Martin Moland opp med pallplasser i Lake Geneva i USA. Moland ville ikke være dårligere enn sin yngre bror Edvard, og smalt til med en imponerende andreplass i finalen i Pro Lite-klassen. Det smakte godt etter en litt vanskelig sesong med et lengre skadeavbrekk.

Også Trosten Andersen har vært skadet. Hun ble regelrett påkjørt av en annen kjører for tre uker siden, men trosset smertene og tok seg til finale i dameklassen. Her kjørte hun inn til en sterk tredjeplass.

– Det var en tøff opplevelse. Men jeg jobbet meg gjennom det, og klarte målsettingen om å bli nummer tre både i løpet og i sammendraget. Det er jeg godt fornøyd med, skriver hun på Facebook.

Med verdensmesterskapet bare noen uker unna tok hun ingen sjanser og droppet konkurransen natt til lørdag norsk tid. Dermed stiller hun frisk og rask til start i VM 6. april sammen med blant andre Birgitte Sofie Daniloff Olsen.