Fremdeles i ledelsen

Thomas Wærner var første kjører inn til Levajok.

KJØRER GODT: Thomas Wærner og hundene ligger godt an til en topplassering i Finnarksløpet 2019.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Det er tett og jevnt mellom de beste kjørerne i Finnmarksløpets 1200-kilometerklasse, men Thomas Wærner holder stand som den største gullfavoritten. Petter Karlsson tok ut kortere hvile enn Wærner på sjekkpunktet i Neiden, og overtok ledelsen i løpet. Men Wærner hadde høyere fart og passerte Karlsson før de ankom Varangerbotn onsdag ettermiddag.

Karlsson tok igjen ledelsen ut fra dette sjekkpunktet, men har hvilt på sporet. Thomas Wærner var dermed førstemann inn til Levajok torsdag formiddag. Han kom inn klokken 09.41, og er i skrivende stund eneste kjører på sjekkpunktet. Birgitte Næss startet ut fra Varangerbotn som tredje kjører, og er ventet inn til Levajok som nummer to i løpet av formiddagen.

Alta-kjører Kristian Walseth har fortsatt kontakt med de raskeste spannene, og er ventet inn til Levajok om kort tid. Steinar Kristensen er for øyeblikket på tiendeplass. Han startet ut fra Varangerbotn torsdag formiddag klokken 09.30.

Saken oppdateres!