Karlsson har tatt teten

Petter Karlsson hvilte mindre enn Thomas Wærner i Neiden.

LEDER: Petter Karlsson startet ut fra Neiden 39 minutter før Thomas Wærner.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

De raskeste spannene i Finnmarksløpets 1200-klasse har nå startet på den lange veien tilbake til Alta. Onsdag formiddag forlot flere kjørere sjekkpunktet i Neiden og satte kurs for Varangerbotn. Når de kommer dit vil kjørere og hunder ha gjort unna 870 av løpets 1205 kilometer.


Dødt løp i 1200-klassen

Ett minutt skilte Thomas Wærner og Petter Karlsson inn til Neiden.


Thomas Wærner var første kjører inn til Neiden onsdag morgen, men Petter Karlsson var bare minuttet bak. Karlsson hvilte mindre og startet ut som førstemann klokken 10.55. Han hadde da brukt fem timer og 14 minutter på sjekkpunktet. Klokken 11.34 var det Thomas Wærners tur til å sette fart på spannet. Ti minutter senere var også Birgitte Næss i gang med etappen. Hun hvilte bare i litt over fire timer i Neiden.I skrivende stund det kun disse tre som har startet ut. John Erik Eriksen, Kristian Walseth, Marit Beate Kasin, Arnt Ola Skjerve, Ronny Frydenlund og Petter Jahnsen er fortsatt på sjekkpunktet. Altakjørerne Bernd Helmich, Steinar Kristensen, Christian Høy Knudsen og Espen Sønvisen Bech er på vei mot Neiden. Amerikaneren Dallas Seavey har ikke kommet lenger enn til Kirkenes.