Wærner først i løypa

Thomas Wærner var første kjører inn til sjekkpunktet i Øvre Pasvik.

I LEDELSEN: Thomas Wærner leder FL-1200.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Mens kjørerne i FL-500 enten har krysset mållinjen eller er på vei mot mål, er det fortsatt svært mange knalltøffe mil som gjenstår for deltakerne i 1200-kilometerklassen i Finnmarksløpet.

Tirsdag formiddag klokken 09.51 var første kjører på plass i Øvre Pasvik, som er sjette sjekkpunkt i årets løp. Det var Thomas Wærner, som gikk til topps i FL-1000 i 2013, som var førstemann i løypa. Han hadde da brukt seks timer og 24 minutter fra Neiden.

Neste kjører inn var Petter Karlsson klokken 10.49. Mens Wærner fortsatt har 13 hunder igjen i spannet, har Karlsson kun ni hunder igjen.

Wærner og Karlsson er i skrivende stund de eneste kjørerne som har kommet til Øvre Pasvik. Ingen har startet videre i retning Kirkenes.

Ronny Frydenlund er neste kjører som er ventet inn. Ifølge Finnmarksløpets nettsider kommer han trolig inn rundt klokken 11.00. Også Birgitte Næss, Kristian Walseth, Marit Beate Kasin og Arnt Ola Skjerve er ventet inn i løpet av de neste par timene.

15 kjørere har forlatt sjekkpunktet i Neiden. De har alle tatt ut den obligatoriske 16-timers hvilen, og har ti timer obligatorisk hvile igjen.