Anna på 12. plass

Alta-jenta var tredjebeste norske hopper i mandagens kvalifisering.

123 METER: Anna Odine Strøm fortsetter å prestere jevnt godt i hoppbakken.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Deltakerne i Raw Air har forflyttet seg til Lillehammer etter sist helgs konkurranser i Holmenkollen. I Oslo ble Anna Odine Strøm fra Alta IF hopp og kombinert nummer 12 i kvalifiseringen, og hoppet seg deretter opp til en niendeplass i søndagens renn. Hun var 33,2 poeng bak vinner Daniela Iraschko-Stoltz fra Østerrike. Maren Lundby ble nummer fem.

Mandag var det klart for kvalifisering til tirsdagens renn i Lysgårdsbakken på Lillehammer, og i Raw Air får deltakerne poeng også i kvaliken. Anna Odine Strøm måtte uvanlig nok se seg slått av lagvenninna Silje Opseth, som hoppet 125,5 meter. Strøm landet på 123 meter, og var 0,6 poeng bak Opseth. Den norske duoen endte på henholdsvis 11.- og 12. plass.

Hoppdronningen Maren Lundby klinket til med et svev på 141,5 meter og sikret seg 152,1 poeng. Dermed er hun tilbake i føringen sammenlagt. Daniela Iraschko-Stoltz klarte bare 124,5 meter og 126,4 poeng, og falt med det til tredjeplass i sammendraget.

Tyske Katarina Althaus var på tredjeplass 1,9 poeng bak. Hun fikk 138,8 poeng etter 131 meter. I sammendraget leder nå Lundby med 15,1 poeng på toer Althaus.

– Det var sterkt fra alle på laget. Det er jo slike øyeblikk man jobber for i flere kvelder med minusgrader. Hun henter fram ting når det trengs, sa landslagstrener Christian Meyer til NRK.

Anna Odine Strøm er nummer åtte sammenlagt i Raw Air. Damene skal konkurrere på Lillehammer tirsdag kveld, og har så kvalik og renn i Trondheim onsdag og torsdag. Her blir Raw Air avgjort for damehopperne. Herrene skal også konkurrere i Vikersund før de er ferdige.