Sur fjerdeplass i Vasaloppet

Andreas Nygaard klarte ikke å matche Tore Bjørseth Berdal på oppløpet.

NUMMER FIRE: Andreas Nygaard var 12,4 sekunder etter vinneren i mål.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Vasaloppet 2019 gikk av stabelen søndag morgen, og det ble en tøff affære for deltakerne. Snøfall sørget for at det 90 kilometer lange rennet fra Sälen til Mora i Sverige ble ekstra utfordrende. I svenske medier er det blitt kalt «det tøffeste noensinne».

Det gjorde det også vanskelig å rykke fra et stort hovedfelt. Over 30 løpere var fortsatt med i tetkampen lenge, men til slutt klarte Tore Bjørseth Berdal å stikke. Han fikk en liten luke som konkurrentene ikke klarte å tette. På annen- og tredjeplass kom lagkameratene Stian Hoelgaard og Torleif Syrstad, mens Andreas Nygaard endte på den sure fjerdeplassen.

John Kristian Dahl fra Kirkenes ble nummer 12 og Tverrelvdalen-bosatte Petter Eliassen endte på 14. plass. Daniel Strand fra Kviby og Alta gikk inn til 75. plass. Totalt 186 løpere stilte til start i konkurranseklassen i Visma Ski Classics-delen av Vasaloppet 2019. I mosjonistklassen var det som vanlig tusenvis av deltakere.