Trygt videre fra prologen

Finn-Hågen Krogh er i rute.

Finn Hågen Krogh.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Lørdag blir det avgjort hvem som får den siste plassen på sprintlaget som skal kjempe om VM-medaljer om et par uker. Sprintrennet i Lahti er siste mulighet for Finn-Hågen Krogh, som håper å kunne reise til Seefeld sammen med Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen. De har allerede fått grønt lys fra landslagsledelsen.

Eirik Brandsdal, Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes er Kroghs argeste konkurrenter akkurat denne helga.

I prologen lørdag formiddag var det Johannes Høsflot Klæbo som var overlegent raskest. Også Håvard Solås Taugbøl viste styrke i kvalifiseringen. Han var nest raskest, slått med 4,15 sekunder av Klæbo. Bak Taugbøl fulgte i tur og orden Joni Mäki (Finland), Federico Pellegrino (Italia), Finn-Hågen Krogh, Sindre Bjørnestad Skar og Eirik Brandsdal.

Samtlige norske løpere tok seg inn blant de 30 som går utslagsrunder senere lørdag. Erik Valnes ble nummer ni og Emil Iversen nummer 12.