Sikret trolig VM-plassen

Finn-Hågen Krogh ble nummer tre i lørdagens verdenscupsprint.

Finn Hågen Krogh.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Lørdag ble det siste uttaksrennet til VM gått i finske Lahti, og tre norske sprintere kjempet om å ta den siste VM-plassen. Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen var mer eller mindre klare før helgas verdenscuprenn i Finland. Finn-Hågen Krogh, Eirik Brandsdal og Håvard Solås Taugbøl er trioen som var nærmest den siste ledige plassen.

Dermed ble lørdagens renn svært viktig. Og det ble en utrolig spennende affære. Finn-Hågen Krogh tok seg trygt videre fra prologen, vant sin kvartfinale greit og tok seg til finale med et par hundredelers forsprang på konkurrentene. Solås Taugbøl forsvant ut i kvartfinalen,  men Eirik Brandsdal klarte en finaleplass.

I finalen var det fire nordmenn med, og ikke helt uventet var det Johannes Høsflot Klæbo som stakk av med seieren. Trønderen vant foran italieneren Federico Pellegrino og norgesmester Finn-Hågen Krogh. Klæbo var best hele dagen og vant både prolog, kvartfinale, semifinale og finale.

Eirik Brandsdal ble nummer fire i finalen, mens Emil Iversen måtte nøye seg med femteplassen. Krogh gikk seg trolig inn på VM-laget på sprinten med sin tredjeplass. Også Emil Iversen ligger godt an i den kampen.