Sverre til topps

Herjet og tok Norges første VM-gull på 5000 meter.

GULL: Sverre Lunde Pedersen knuste rivalene og vant 5000 meter under VM enkeltdistanser på skøyter.   Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

sport

Sverre Lunde Pedersen, med bestemor og stor familie i Alta, gikk styggfort og vant som første nordmann gullet på 5000-meteren under VM enkeltdistanser på skøyter i tyske Inzell torsdag.

26-åringen klokket inn til knallsterke 6.07,16. Med det satte han banerekord og norsk bestenotering på distansen noensinne. Det var også hans første individuelle mesterskapstittel som senior på den internasjonale scenen.

– Jeg har alltid hatt et drøm om å bli verdensmester. I dag ble jeg det, så dette er spesielt. Alt stemte, og jeg mistet aldri farten. Det er langt over forventningene og vanskelig å beskrive, sa Pedersen til NRK etter fantomløpet.