Ny god plassering

Anna Odine Strøm har stabilisert seg som en av verdens beste skihoppere.

NY OPPTUR: Anna Odine Strøm fortsetter å imponere i hoppbakken.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Denne helga er verdenseliten på plass i Hinzenbach i Østerrike, der det hoppes to verdenscuprenn for kvinner.

Lørdag ble nok en opptur sett med norske øyne. Maren Lundby viste ingen nåde og klinket til med sin fjerde strake verdenscupseier. Triumfen er Kolbuhopperens femte verdenscupseier for sesongen. Det gjør at hun øker forspranget fra 41 til 81 poeng ned til tyske Katharina Althaus i sammendraget.

Også Anna Odine Strøm hadde en god dag i bakken. Hun landet på 79 meter i første omgang, og selv om hun slo av 1,5 meter i finaleomgangen kapret hun syvendeplass i rennet. Alta-jenta har vært stabiliteten selv denne sesongen, og kan også vise til en flott pallplass for noen uker siden. Alt tyder på at vi får se henne i VM i Seefeld, som starter 19. februar.

Maren Lundby var det ingenting å gjøre med. Hun var i føringen etter at hun leverte første omgangs lengste hopp på 86 meter. I finaleomgangen så 24-åringens seg aldri tilbake og sikret seieren med et nytt hopp på 86 meter i vanskeligere forhold. Det holdt til en samlet poengsum på 228,1 poeng.

– Nå har hun vunnet renn i tre helger på rad. Det er en prestasjon det står enorm respekt av, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Julian Seyfarth på annenplass var 12,9 poeng bak Lundby, mens Althaus endte på tredjeplass med 213,2 poeng.

Silje Opseth ristet på hodet etter å ha landet på 72,5 meter i første omgang. Noe lengre gikk det i annen omgang med et hopp på 75,5 meter. 19-åringen endte til slutt på 14.-plass med 191,4 poeng i tøffe forhold.

PS! Jørgen Oliver Strøm deltok lørdag i norgesmesterskapet i hopp for juniorer. Alta IF-løperen hoppet 91 og 93,5 meter, og det holdt til 12. plass. Strøm fikk 214,5 poeng. NM-gullet gikk til Fredrik Willumstad fra Akershus. Han hadde 250,5 poeng.