Stålkontroll i kvartfinalen

Finn Hågen Krogh kontrollerte feltet i NM-kvartfinalen.

RÅSTERK: Finn Hågen Krogh hadde full kontroll på semifinaleplassen.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Etter å ha vunnet sprintprologen i norgesmesterskapet i Meråker tidligere på dagen, stilte Finn-Hågen Krogh på startstreken i kvartfinalen med nummer én på brystet. Krogh gikk i den første kvartfinalen, der han blant annet møtte Sondre Turvoll Fossli.

Krogh tok starten og kontrollerte farten i heatet. Han plasserte seg fint i forkant av innspurten, og med et lite rykk kontrollerte tverrelvdalingen førsteplassen i heatet. Skotten Andrew Young tok andreplassen og er i likhet med Krogh klar for semifinale.

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo stiller ikke i fredagens NM-sprint. De har trolig allerede fått klarsignal til å delta i VM i Seefeld.