Finn-Hågen vant NM-gull

Tverrelvdalens store sønn sikret sin andre NM-tittel.

GULLGUTT: Finn-Hågen Krogh kunne fredag juble for sin andre NM-tittel i karrieren.  Foto: Svein Halvor Moe

sport

Finn-Hågen Krogh fra Tverrelvdalen er Norges beste sprinter. Fredag vant han sprintfinalen i norgesmesterskapet på ski foran Sindre Bjørnestad Skar og Håvard Solås Taugbøl, og tok samtidig et langt steg nærmere en plass i den norske VM-troppen.

– Det er vanskelig å ikke ta med Finn-Hågen Krogh på sprintlaget nå som han har tatt dette gullet. Mye tyder nå på at han er godt på vei inn i VM-troppen, mener NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Krogh  vant prologen, og gikk deretter inn til førsteplass både i kvart-, semi- og finalen i Meråker.

– Det var tungt. Jeg var skikkelig stiv på oppløpet, men klarte likevel å avslutte på en god måte. Det var deilig å se målstreken, sa en godt fornøyd Finn-Hågen Krogh til NRK etter målgang.

– Det er deilig å vinne, og formen har vært bra i det siste. Jeg hadde troen i dag, sa finnmarkingen.

Krogh kjørte hardt underveis, og det var bare Skar som klarte å følge ham. Til slutt var det bare en lang skotupp som skilte duoen i mål.

Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer tok bronsen.


Krogh vant NM-prologen

Tverrelvdalingen viste solide takter før kvartfinalene.


Eirik Brandsdal, en av VM-kandidatene, falt i semifinalen. Det samme gjorde også Sondre Turvoll Fossli og Pål Golberg. Den naturlige NM-favoritten Johannes Høsflot Klæbo valgte å stå over sprinten.

En annen som har gjort det bra i verdenscupen denne sesongen er Eirik Valnes, som har vært på pallen i Dresden. Han ble noe overraskende slått ut i kvartfinalen.

Dette var Finn-Hågen Kroghs andre NM-tittel. Han vant også sprinten i Tromsø for noen år tilbake.