Pallen glapp for Norge

Anna Odine Strøm leverte to gode hopp, men det holdt ikke til pallplass.

PÅ FJERDEPLASS: Silje Opseth, Maren Lundby, Anna Odine Strøm og Ingebjørg Saglien Bråten endte på fjerdeplass i lørdagens lagkonkurranse.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Også Maren Lundby leverte et meget godt finalehopp. Men Lundby, Strøm, Silje Opseth og Ingeborg Saglien Bråten måtte se at den norske pallplassen glapp i lagkonkurransen i verdenscuprennet i japanske Zao lørdag.

De norske kvinnene endte til slutt på fjerdeplass.

Det tyske laget tok seieren i Zao. Ramona Straub, Juliane Seyfarth, Carina Vogt og Katharina Althaus vant til slutt klart. Seiersmarginen ned til Østerrike på plassen bak ble 27,4 poeng.

Den østerrikske andreplassen var enda klarere. Ned til Japan på tredjeplass skilte det 42,9 poeng.

Norges ankerkvinne Maren Lundby lyktes ikke hundre prosent i sitt førstehopp på 93 meter, men la på til 98 meter i det andre. Det var konkurransens lengste. Med det satte hun press på Japan i kampen om tredjeplassen, men Sara Takanashi svarte på tiltale med 95 meter.

Til slutt skilte det 11,8 poeng mellom Norge og Japan.

Anna Odine Strøm har vist solid form den siste tiden, og Alta-jenta fortsatte på samme måte lørdag. 93 og 93,5 meter i de to hoppene bidro sterkt til den framskutte norske plasseringen.

Etnedal-hopperen Ingebjørg Saglien Bråten landet på 77 og 78 meter, mens Silje Opseth fikk 80 og 81,5 meter. Sistnevnte hoppet under tunge forhold i begge omganger.