Anna tangerte karrierebeste

Alta-jenta Anna Odine Strøm tok en råsterk syvendeplass i Japan.

Anna Odine Strøm.  Foto: Fredrik Hagen, NTB Scanpix

sport

Fredag ble det arrangert verdenscuprenn i hopp for kvinner i japanske Zao. Maren Lundby var nær en plass på pallen, men hadde et svakt nedslag og endte på fjerdeplass. Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike vant foran Sara Takanashi og verdenscupleder Katharina Althaus.

Anne Odine Strøm lå niendeplass etter første omgang, men klinket til med et hopp på 93,5 meter i finaleomgangen og tangerte karrierebeste med syvendeplass. Også Silje Opseth kvalifiserte seg til finaleomgangen, der hun hoppet seg opp fire plasser til 23. plass.

Ingebjørg Saglien Braaten fikk det ikke til å stemme og landet på 65 meter. Det holdt ikke til å få hoppe finaleomgangen.