Dobbel suksess i Polaris Cup

Bryant Lazaro er imponert over prestasjonene til både A-laget og B-laget under Polaris Cup.

IMPONERT: Alta IF-Bossen er overraskende imponert over Alta IF spillernes prestasjoner under Polaris Cup.   Foto: Thomas Fredrik Kristensen

sport

Under helgas Polaris Cup i Lakselv fikk Alta IFs nye hovdedtrener se sine spillere i aksjon for aller første gang. Resultatmessig kunne ikke den tradisjonsrike 7-er turneringen gått bedre for Alta IF. A-laget tok oppskriftmessig med seg gullmedaljen hjem, og Alta 2 ble nest best i turneringen. Nysigneringen Brage Berg Pedersen og Felix Adrian Jacobsen ble kåret til turneringens beste spillere på herresiden.

Overraskende fornøyd

Hovedtrener Bryant Lazaro er godt fornøyd etter å ha sett hans gutter i kampsituasjon for første gang.

– Vi har hatt en god treningsuke med fotball hver eneste dag. Turneringa var en bra måte å avslutte uka på, med spill på små flater. I en 7-er turnering blir det vanskelig å bedømme prestasjonene i forhold til 11-er fotball. Men guttene viste at de tingene vi har øvd på denne uken blir vi bedre på, som å kontrollere kamper og spille med få touch på ballen. Spillerne begynner å forstå hvor viktig det er å beholde ballen i laget. Vi har allerede hatt stor fremgang om vi sammenligner prestasjonene under Polaris Cup med den første treningen på mandag. Jeg er overraskende imponert over prestasjonen denne helga og hvor godt laget allerede har tilpasset seg den måten jeg ønsker å spille på.

Tar det sosiale ansvaret på alvor
Den Amerikanske hovedtreneren synes det var hyggelig å få møte andre trenere og lag fra fylket denne helga.

– Sett bort fra det positive vi fikk utrettet på banen denne dagen, så var det utrolig hyggelig å få møte andre klubber, trenere og spillere fra resten av Finnmark. Det er viktig for oss å være bevist på vårt sosiale ansvar ovenfor resten av fotball-Finnmark.