– Vent med scooterturen

Sølvi Monsen håper at scooterfolket tar hensyn til hundekjørerne i Beaskádas 300.

BER OM HJELP: Sølvi Monsen håper hundekjørerne får være i fred under Beaskádas 300.  Foto: Ane Bjarke

sport

Fredag klokken 12.00 starter årets utgave av hundekjørerløpet Beaskádas 300, som har start og målgang i Gargia. Rundt 50 hundespann skal i aksjon fredag og lørdag, noe som gjør at det blir trangt på parkeringsplassen ved startområdet. Sølvi Monsen ved Gargia fjellstue har derfor en oppfordring til scooterfolket.

– Vi kommer med den samme oppfordringen år etter år, og det er svært sjelden at vi har hatt problemer. Men vi føler at det er på sin plass å gi beskjed også i år. På grunn av arrangementet blir det trangt om plassen, så vi håper at de som vurderer å starte med scooter oppover Gargialia denne helga venter til søndag. Våre første kjørere starter ut fredag klokken 12.00, og så går det slag i slag. Men alle våre deltakere skal være kommet i mål lørdag kveld. Så søndag vil parkeringsplassen og løypa igjen være fullt tilgjengelig for scooterfolket, sier Monsen.

Hun understreker at de aller fleste scooterkjørerne er veldig flinke til å ta hensyn.

– De stopper opp eller kjører rundt når de møter hundespann, og det er vi takknemlige for. Hundene lar seg vanligvis ikke stresse av scooterne, men man vet aldri med dyr. Så vi er veldig glade for at de tar hensyn til oss, sier hun.