Setter kursen for Japan

Anna Odine Strøm er en av fire norske hoppere som drar til Sapporo og Zao.

STERKT LAG: Silje Opseth, Maren Lundby, Anna Odine Strøm og Ingebjørg Saglien Bråten skal alle i aksjon i Japan kommende helg.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Norges skiforbund offentliggjorde tirsdag formiddag at de sender fire hoppere til kvinnenes verdenscuprenn i Sapporo førstkommende helg. Deretter skal de konkurrere i Zao 18.- til 20. januar. Alta-jenta Anna Odine Strøm er en av disse fire. Også Maren Lundby, Silje Opseth og Ingebjørg Bråten har fått grønt lys fra forbundet.

– Verdenscup i Japan er noe alle ser fram til. En enorm interesse rundt arrangementene med fulle tribuner venter, og det gjør dette til en stor opplevelse, sier landslagssjef Christian Meyer.

Kvinnehopperne har ikke vært i aksjon i verdenscupen siden 16. desember.

– Vi har brukt tiden etter verdenscuprennet i Premanon godt hjemme på Lillehammer og Raufoss. Vi har hoppet under perfekte forhold i Lysgårdsbakken og justert teknikk og utstyr, sier Meyer.

I Sapporo venter to konkurranser i storbakken, mens det blir to normalbakkerenn og lagkonkurranse i Zao helgen etter. I fjor vant Lundby alle fire individuelle konkurranser i Japan.