Ute av toppkampen

Lørdagens 15-kilometer var i tøffeste laget for Finn Hågen Krogh.

Finn Hågen Krogh.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Skistjernen fra Tverrelvdalen lå på syvendeplass i sammendraget i Tour de Ski før lørdagens 15 kilometer klassisk. Han hang greit med hovedfeltet i starten, men fikk det tøffere etter hvert. Og rundt halvveis i løpet meldte kommentatorene at Finn Hågen Krogh hadde gitt seg. Det viste seg å være feil.

Krogh gikk inn til 29. plass på denne distansen. Han var drøyt to minutter bak vinneren i mål. Tidligere BUL-løper Snorri Einarsson endte på plassen bak tverrelvdalingen. Krogh er nå nummer 18 i sammendraget, og starter ut drøyt fem minutter etter sammenlagtleder Johannes Høsflot Klæbo i søndagens avslutningsrenn i Tour de Ski. Einarsson er på 42. plass i sammendraget.

Fellesstarten ble igjen vunnet av Johannes Høsflot Klæbo, som også opparbeidet seg en solid ledelse på Sergej Ustjugov foran den siste etappen. Han ligger 1.20,4 minutter foran russeren som hadde en vond dag i langrennssporet.

– Jeg hadde gruet meg skikkelig til dette løpet. Jeg var ganske nervøs for at det skulle bli satt skikkelig fart, men det kjentes bra, sier Klæbo i et intervju med NRK.

De norske løperne tok det rolig de første rundene, men Klæbo sikret seg 15 bonussekunder på den første innlagte spurten, mens Ustjugov fikk 12 bonussekunder.

Trønderen sikret seg også 15 sekunder på den neste spurten, men da var ikke Ustjugov med slik at han fikk 18 sekunder ekstra i bonus til sin nærmeste utfordrer. Han tapte dessuten mye ut på den siste runden og endte 44,6 sekunder i mål på en 16.-plass.

Det var hjemmeløperen Francesco De Fabiani som tapte spurten mot Klæbo, mens Aleksandr Bolsjunov tok tredjeplassen. Hans Christer Holund ble nest beste norske på 7.-plass. Han ble slått av Klæbo med 13 sekunder.