Klatret én plass

Finn Hågen Krogh avsluttet sterkt på torsdagens 15-kilometer.

Finn Hågen Krogh.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

sport

Torsdag ettermiddag var det klart for den femte av totalt syv etapper i Tour de Ski, og Finn Hågen Krogh startet ut som nummer ni. Han gikk sammen med Didrik Tønseth, Calle Halfvarsson, Francesco Di Fabiani og Andrej Melnichenko i store deler av jaktstarten på 15 kilometer fri, og de fikk etter hvert selskap av en større gruppe løpere som holdt høyere fart. Men Krogh leverte en sterk avslutning og hadde bare Di Fabiani og Halfvarsson foran seg i spurten. Det holdt til en åttendeplass i mål.

Ikke uventet var det Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustiugov som gjorde opp om seieren på den femte etappen. Førstnevnte var sterkest i spurten og vant rennet. Alexander Bolshunov hadde god kontroll på tredjeplassen, og fikk så selskap i målområdet av Sindre Bjørnestad Skar og Simen Hegstad Krüger som ble nummer fire og fem. De har alle over minuttet opp til lederduoen, og det er Bolshunov som har det klart best utgangspunktet av disse tre.

Finn Hågen Krogh er 1.58,3 bak Høsflot Klæbo foran de to siste etappene i Tour de Ski.