Tøff dag i løypa

Finn Hågen Krogh måtte slippe tetgruppa på onsdagens 15-kilometer.

Finn Hågen Krogh.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Onsdag var det klart for den fjerde etappen i Tour de Ski. Tett snøvær gjorde det svært vanskelig for verdensstjernene, og det var alt annet enn enkelt å komme seg gjennom 15-kilometeren i klassisk stil.

Finn Hågen Krogh var på niendeplass i sammendraget før onsdagens renn, og startet dermed langt fremme i feltet på fellesstarten. Men det ble raskt klart at Krogh ikke ville kunne kjempe om en topplassering. Han måtte slippe seg bakover i feltet, og gled til slutt over målstreken som nummer 51. Han var drøyt 30 sekunder bak vinner Emil Iversen.

Nærmest trønderen kom italienske Francesco De Fabiani, mens «den russiske bjørnen» Sergej Ustjugov tok tredjeplassen. Iversen viste mesterlige ferdigheter i utforkjøring da han parkerte utfordrerne på tampen.

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer ni onsdag, men tok såpass mange bonussekunder underveis at han økte sammenlagtledelsen i Tour de Ski med 3,5 sekunder. Ustjugov er dermed 15,5 sekunder bak nordmannen før de siste tre etappene.

Klæbo har fortsatt ikke tatt en avgjørelse på om han skal fullføre touren, men det blir trolig vanskelig å stå av så lenge han leder.

– Jeg leder, så jeg kommer nok til å stille til start i morgen også, sa han til NRK.