Smil, Rune! Dere leder serien

Alta IF og BULs bringserielag er fortsatt ubeseiret.

GLAD INNVENDIG: Rune Skaufel var skuffet over den svake andreomgangen mot Viking, men er strålende fornøyd med syv poeng på de fire første kampene.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Viking - Alta 26-26:

Selvtilliten var på topp etter full poengpott på de tre første kampene, den siste lørdag formiddag. Da ble Drøbak/Frogn slått 26-23 (se egen sak).


Banket hjemmelaget

Bringserieeventyret fortsetter for håndballguttene fra Alta.


Noen timer senere skulle Rune Skaufels talentfulle 16-åringer i aksjon igjen, og denne gangen var det Viking som sto på motsatt banehalvdel. Gjestene fra nord ledet hele 18-13 til pause, og alt lå til rette for en fjerde seier i den landsomfattende Bringserien.


– Tre tøffe kamper

Alta IF og BULs håndballgutter møter Drøbak/Frogn, Viking og Sandnes i helga.


Men Viking kjempet seg inn i kampen og stjal ett poeng fra Alta. Kampen endte 26-26. Det holdt likevel til tabelltopp for Alta-guttene, i hvert fall inntil oppgjøret mellom Nøtterøy og HK-72 Sande er ferdigspilt.

PÅ TOPP: Slik så tabellen ut etter Altas ene poeng mot Viking.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er sterkt å være ubeseiret på de fire første kampene, og vi er godt fornøyde med syv poeng. Men vi skulle helt klart vunnet denne kampen. Vi hadde seieren i lomma, men gjorde for mange personlige feil etter pause og lot Viking rappe et poeng fra oss, sier hovedtrener Rune Skaufel.

Han understreker at selv om de er misfornøyde med deler av kampen mot Viking, er stemningen i troppen svært god. Ingen hadde forventet at dette samarbeidslaget skulle gjøre det så godt innledningsvis. Selv om Nøtterøy skulle ta tilbake serieledelsen er Alta-guttene godt på vei mot sluttspillet, spesielt hvis de vinner søndagens kamp mot Sandnes.

– Vi har veldig lyst til å kvalifisere oss for sluttspillet. Men det gjenstår mange tøffe kamper mot meget gode lag, så vi kan ikke slippe oss nedpå. Vi skal mobilisere for fullt inn mot Sandnes-kampen. Vi satser på en ny god opplevelse i morgen, avslutter Skaufel.

Som i oppgjøret mot Drøbak/Frogn var det stortalentet Sigve Åkerøy Pettersen som var scoringskonge mot Viking. Han banket inn hele 11 mål i denne matchen. På helgas to første kamper har sønnen til Alta IF-legenden Ottar Pettersen notert seg for imponerende 20 fulltreffere. Eskil Hove scoret fem ganger mot Viking.