Fjerdeplass i Livigno

Petter Eilassen var to sekunder unna seier i comebacket.

GOD START: Petter Eliassen var nær seier i sesongens første langløp.  Foto: Team BN Bank

sport

Langløpssirkuset startet opp igjen sist helg, og det hele begynte med lagtempo 15 kilometer klassisk på fredag. Team Ragde Eiendom, som Andreas Nygaard konkurrerer for i år, ble nummer syv. Petter Eliassen og Team BN Bank var nummer 11.

Søndag var det individuell prolog på 28 kilometer i Livigno, og den ble vunnet av Øystein Pettersen. Petter Eliassen var på skuddhold, men tapte spurten og endte på fjerdeplass. Morten Eide Pedersen og Simen Østensen ble nummer to og tre. Kun 1,9 sekunder skilte de fire beste.

Andreas Nygaard gikk inn til syvendeplass. Han var 43,4 sekunder bak Øystein Pettersen i mål.

Dette var eneste konkurransehelg i langløpsirkuset før jul. Neste løp er Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld, Østerrike. Denne går av stabelen lørdag 12. januar, og her skal utøverne gå 60 kilometer.