Mange turer til Østlandet

Ingen store overraskelser for Alta IFs fotballherrer.

TRE NORDNORSKE LAG: Felix Adrian Jacobsen & co møter Mjølner og Senja i tillegg til lag fra Øst- og Vestlandet.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Lørdag ble det klart hvilke lag som skal møtes i PostNord-ligaen neste sesong. Den består fortsatt av 28 lag fordelt på to avdelinger, og i 2019 skal Alta IF spille i avdeling 2. Følgende lag spiller i denne avdelingen neste år:

Alta

Mjølner

Senja

Bærum

Kjelsås

Grorud

Asker

Oppsal

Elverum

Fram

Odd 2

Florø

Sotra

Åsane

NFF har også satt opp avdelingene i den allnorske Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon). Her er det totalt seks avdelinger, og Norild, som rykket opp fra finnmarksserien i år, skal spille i avdeling 2. De skal blant annet møte FK Tønsberg, Ørn Horten og Lyn.

– Å sette opp Norsk Tipping-ligaen har vært ekstra utfordrende i år, og det var ikke til å unngå at noen klubber får lengre reiser selv om vi prøver å begrense det mest mulig. Finnmark, Troms og Nordland er utfordrende reisemessig og Nord-Norge bør kobles mot lag fra Østlandet. Det er variasjon på hvilke lag fra Østlandet som får reisebelasting, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

– Andre viktige kriterier er jevn fordeling av 2. lag og antall nedrykkslag i hver avdeling. Vi prøver også å legge til rette for flest mulige lokaloppgjør der det er mulig. Alle behov går ikke alltid opp, men vi har hatt et meget godt samarbeid med Divisjonsforeningen og håper klubbene totalt sett er fornøyd, sier Fisketjønn.

Følgende lag spiller i PostNord-ligaen avdeling 1:

Levanger

Stjørdals-Blink

Nardo

Byåsen

Brattvåg

Hødd

Sola

Egersund

Bryne

Vidar

Arendal

Fredrikstad

Moss

Kvik Halden