Viser lovende takter

Karl André Thomassen og Gard Fossmo Sundby imponerte i Nordsjøstevnet.

I STØTET: Karl André Thomassen viser lovende takter for tiden.  Foto: Magne Ek

sport

Alta-svømmerne Karl André Thomassen og Gard Fossmo Sundby kan se tilbake på en meget vellykket helg i bassenget. Duoen deltok i Nordsjøstevnet i Kristiansand og gjorde sine saker meget bra.

– Vel hjemme kan vi fornøyde oppsummere at vi til forskjell fra tidligere år også har gutter som begynner å prestere på høyt nivå. Karl André Thomassen, som gjorde unna 400 meter fri på tiden 4.10,77, er andre gutt fra Finnmark som passerer 600 FINA-poeng i dette årtusenet. Han gjorde det som første gutt som bor og trener her. Karl Andrés beste plassering kom på 200 meter butterfly med en flott åttendeplass, forteller trener Tom Eirik Olsen.

Han gleder seg også over prestasjonene til Gard Fossmo Sundby.

– Gard brøt den magiske tominuttersgrensa på 200 meter fri med tiden 1.59,97. Også han er den andre gutten fra Finnmark i dette årtusenet som klarer dette. Gard slo Karl André på 200 meter fri og vi mener derfor at også han skal være i nærheten av 600 poeng på den doble distansen. På distansen 200 meter rygg fikk Gard sin beste plassering med 10. plass. Fra dette fylket har vi bare en håndfull jenter, blant andre vår egen Kaia Norbye, som har prestert bedre i nyere tid, opplyser en fornøyd Tom Eirik Olsen.

Nordsjøstevnet er ifølge Olsen et stort internasjonalt stevne som holder høyere nivå enn NM.