Simen rullet inn til 3.plass

Deltok i landets største rulleskirenn.

TOPP TRE: Simen Finjord gikk inn til en flott plassering i Hommelvik Grand Prix.   Foto: Svein Halvor Moe

sport

Simen og Ida Finjord har ikke ligget på latsiden i høstferien. De har primært brukt den til å forberede skisesongen. Begge var i aksjon i Hommelvik Grand Prix denne helgen, som er et av landets største rulleskirenn.

– Vi bestemte oss for å stille her da vi fikk høre om arrangementet for en måneds tid siden, sa Simen, etter at han hadde gått inn til en sterk tredjeplass i 15-årsklassen.

Niendeklassingen var fornøyd med at det ble en pallplassering på tampen av et langt «treningsopphold», som ble innledet helga før.

14 år gamle Simen og den ett år yngre søsteren Ida var da i aksjon i Gøteborg Skifestival. I den svenske storbyen deltok de i skirenn både inne- og utendørs. Resultatmessig gikk det ganske bra med Finjord-søsknene. Selv om de var vel så opptatt av opplevelsen og den erfaringen det er å konkurrere mye steder.

Brynte seg på svenskene 

– Det var artig å få målt seg mot svenskene og utøvere som vi ikke har møtt tidligere, sa Simen, som har Hovedlandsrennet på Gålå som vinterens store mål. Han har lyst til å gjøre en god figur i det uoffisielle norgesmesterskapet for 15- og 16-åringer. Men han må ha dagen for å få en god plassering når over 1.000 niende- og tiendeklassinger møtes til dyst i Midt-Gudbransdal. Det bruker nemlig å være sekundstrid i de arrangementene.

Det kan være både fire, fem og seks løpere som blir klokket i mål til samme sluttid. Simen skal gjennomføre mange treningsøkter før han eventuelt setter seg på flyet og reiser sørover for å konkurrere. Klubbsamling i Finland står også på programmet.

Skitunnelen

Han har trent bra og føler at han er der han skal være.

– Det var godt å få bekreftet i Hommelvik Grand Prix at formen er bra. Der var det både regnvær og sugende motbakker. Det er en kombinasjon jeg liker, sa Simen, etter at tredjeplassen var et faktum. Søster Ida var den første som havnet utenfor seierspallen, ettersom hun plasserte seg som nummer fire i sin klasse.

Mellom rulleski-arrangementene i Gøteborg og Hommelvik var Simen og Ida å trente i skitunnelen i Torsby. Det var en opplevelse å få gå på snø allerede nå. Det ble et par dager der før de fortsatte sin ferd. Søndag var ungdommene og foreldrene, som utgjorde støtteapparatet, tilbake til Alta. Simen er tydelig på at han ønsker å satse på langrennssporten fremover.