Emilie gir opp toppsatsingen – nå skal hun teste ski for Heidi Weng

Emilie Kristoffersen (27) legger opp som aktiv langrennsløper.

HJELPER HEIDI: Emilie Kristoffersen skal nå teste ski for Heidi Weng på vegne av Madshus. Til høyre Ilaria Debertolis fra Toppidrettsveka 2016. (Foto: NTB Scanpix) 

sport

Den humørfylte skiløperen fra Nordlysbyen kan se tilbake på en fin og innholdsrik karriere. Hun klarte aldri å slå seg inn på A-landslaget, men der er nåløyet som kjent ufattelig trangt. 27-åringen har imidlertid lenge vært blant de nestbeste langrennsløperne i Norge, altså den gruppa som har kjempet om ekstraplasser i verdenscupen og kjempet om topp ti-plasseringer i NM-sammenheng. Hun vurderte lenge å gyve løs på en ny sesong, men falt til slutt på avgjørelsen om å gi seg mens leken er god.