Komfortabel hjemmeseier

Alta IF-spillerne sløste med sjansene mot Nybergsund.

SENTRAL: Håvard Nome spilte en god kamp mot Nybergsund.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta - Nybergsund 2-0:

Søndag møttes Alta IF og Nybergsund i Finnmarkshallen, og det ble en underholdende og sjanserik affære. Spesielt hjemmelaget produserte mange store målsjanser. Gjestenes målvakt vartet opp med flere gode redninger før Juan Manuel Cordero omsider fikk hull på byllen. Han dro seg fint innover fra sin posisjon på venstrekanten og curlet ballen perfekt i motsatt kryss. Dette ble den eneste scoringen i første omgang.

Sjansebonanzaen fortsatte etter pause, og etter flere brente muligheter dukket Vegard Braaten opp. Han satte inn 2-0 da kampuret viste 65 minutter. Utrolig nok ble dette den eneste nettkjenningen i andre omgang. Alta IF fortsatte å brenne store sjanser, og Nybergsund hadde også et par kjempesjanser der Alta IF-keeper Daniel Rojas fikk vist seg frem fra sin aller beste side.

– Det var veldig godt å få det andre målet. Jeg følte at vi hadde bra kontroll, men så lenge det bare står 1-0 er man langt fra sikker. Samtidig er det nesten uvirkelig at vi bare scoret to ganger i denne kampen. Vi hadde nok av muligheter til å vinne med langt større margin, fastslår Alta IFs assistenttrener Rune Berger, som er godt fornøyd med prestasjonen.

– Kampen sett under ett var bra. Jeg er veldig fornøyd med det guttene presterte utpå der. Det var mye fint spill og to meget flotte scoringer. Det er artig å se at ting vi har pratet om og jobbet med på trening fungerer i kampsituasjoner. Vi har klart å utvikle spillet vårt mye denne sesongen, fastslår Berger.

Alta IF stilte med følgende lag:

Daniel Rojas - Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Thomas Braaten - Runar Overvik (Eirik Lund Holm fra 65. min.), Håvard Nome, Svein Ove Thomassen (Andreas Markussen fra 75. min.), Felix Adrian JAcobsen, Juan Manuel Cordero (Magnus Nikolaisen fra 81. min.) - Vegard Braaten, Christian Reginiussen