Tapte toppkampen i sluttsekundene

Alta IF-rekruttene brente store sjanser mot serielederen. Det fikk de svi for.

SCORET PÅ OVERTID: Norild fant veien til nettmaskene rett før dommeren blåste av.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta 2 - Norild 0-1:

Lørdag ettermiddag var det klart for toppkamp i 4. divisjon mellom Alta 2 og Norild. Hjemmelaget måtte ta tre poeng mot serielederen for å holde liv i gullhåpet. I stedet var det gjestene fra Øst-Finnmark som stakk av med seieren. Norild tok samtidig et langt steg mot seriegull og opprykk til allnorsk 3. divisjon.

Etter en målløs førsteomgang skapte Alta 2 flere store sjanser og kunne ledet både 1-0 og 2-0. Men ballen ville ikke inn. I den andre enden av banen fant Norild veien til nettmaskene i siste ordinære spilleminutt, men scoringen ble annullert for offside. På overtid fikk gjestene corner, og denne gangen ble det tellende resultat.

Sekunder etter at Norild-spillerne hadde jublet ferdig blåste dommer Pål Arntzen av kampen, og dermed økte gjengen fra Vadsø avstanden mellom lagene til ni poeng. Porsanger på andreplass er fem poeng bak Norild, men har én kamp til gode på serielederen. Norild og Alta 2 har tre kamper igjen å spille denne sesongen.

For Tverrelvdalens fotballherrer gikk det bedre. De er ute av gullkampen, men vant 5-2 hjemme mot Kirkenes og klatret dermed forbi KIF på tabellen. De er nå nummer fire i den nordligste 4.-divisjonsavdelingen i landet. Lagene har like mange poeng, men TILs målforskjell er betydelig bedre.

Andre resultater på lørdag:

HIF/Stein - Sørøy Glimt 4-1, Honningsvåg - Kautokeino 3-0 og Nordlys - Indrefjord 1-3.

BUL møter Kirkenes på Coop-banen søndag ettermiddag.