Vekker til live bedriftsidretten

Jan Arild Hansen inviterer bedrifter, studenter og vennelag til volleyballturnering i Alta.

FLOTT INITIATIV: Bedriftsidretten og Alta IF Volleyball har gått sammen om å arrangere turnering i Alta i slutten av måneden.  Foto: Pressefoto

sport

Lørdag 29.- og søndag 30. september er det klart for tidenes første utgave av Høst-cup Finnmark i flerbrukshallen. Arrangementet er et samarbeid mellom Alta IFs volleyballgruppe og bedriftsidretten i Troms og Finnmark.

– Vi ønsker at dette skal være en lavterskelturnering der det viktigste er å ha det artig. Vi har invitert bedrifter, studenter og vennelag til å delta, og det er fortsatt god plass til flere. Dette er første gang vi arrangerer en slik turnering, og vi håper at flest mulig hiver seg med, sier Jan Arild Hansen.

Inspirert av Tromsø og Harstad

Hansen er ansatt i bedriftsidretten i Troms og Finnmark, og de jobber nå aktivt med å få flere altaværinger i aktivitet. I tillegg til den nyoppstartede volleyballturneringen arrangerer de Altajoggen 2018 helga etter. Dette er også er et lavterskeltilbud.

– Jeg vet at bedriftsidretten sto sterkt i Alta på 90-tallet. Tidene har selvfølgelig endret seg, men det skal være fullt mulig å vekke den til live igjen. Et av tiltakene er denne turneringen, som vi ønsker å gjøre til en årlig happening. Vi har latt oss inspirere av Sol cup i Tromsø og Harstad cup, som begge er svært populære volleyballturneringer der lag og spillere fra hele Nord-Norge deltar. Vi ønsker å skape noe lignende her, kommenterer Hansen.

Herre- og mixklasse

Arrangøren har allerede fått bekreftet at TSI (Tromsø-studentene) kommer med lag. I tillegg er det ventet deltakelse fra Alta og Hammerfest. Kanskje kommer det også en gjeng fra Øksfjord.

 – I år har vi herreklasse og mixklasse. På sikt håper vi også å ha en egen dameklasse. Mange har vist interesse for turneringen. Nå oppfordrer vi alle som har lyst til å delta om å realisere planene og melde seg på, sier Hansen.

Også Norges volleyballforbund bidrar som arrangør, så alt ligger til rette for en morsom og innholdsrik helg for de som deltar.

– Vi skal lage en ordentlig volleyballfest. Forhåpentligvis er dette starten på noe stort, både for volleyballen og bedriftsidretten i fylket, avslutter han.