Har funnet tilbake gleden

En skadefri Tom Harald Granshagen satser for fullt igjen.

TRIVES: Etter noen tunge år med skadeproblemer og manglende motivasjon sprudler Tom Harald Granshagen igjen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta IFs målfarlige bakspiller gjorde et halvveis comeback da Alta IF prøvde å berge plassen i 2. divisjon forrige sesong. Det lyktes de i utgangspunktet ikke med. Men da et annet lag trakk seg fra allnorsk seriespill fikk Alta IF en ny mulighet som de takket ja til.

Grunnen til at Alta IF valgte å takke ja til plassen var samarbeidet som ble inngått med naboklubben BUL. Endelig skulle håndballspillerne i byen som hadde mest lyst til å satse samles i samme klubb, noe som også trigget Tom Harald Granshagen. Han har vært med for fullt i sesongoppkjøringen og gleder seg til å ta fatt på sesongen. Den starter med dagens cupkamp mot eliteserielaget Haslum.

– Kroppen fungerer veldig bra. For første gang på lenge føler jeg meg ovenpå og kan nyte håndballen uten smerter. Jeg kjenner ikke noe til problemene jeg hadde med kneet de siste årene før jeg tok pause, og det er en stor lettelse, sier Granshagen.

– Jeg snakket med Rune Skaufel og Kai Erik Bull (Alta IFs trenerduo) tidlig i sommer og fikk skikkelig lyst til å være med for fullt igjen. Det er artig og spennende at vi endelig har fått til et samarbeid på tvers av klubbgrensene. Dette er noe jeg har tenkt på i mange år, smiler han.

Alta IF har slitt med lite folk på trening og i kamp de siste årene. Det har igjen ført til at flere spillere som egentlig hadde lagt opp måtte overtales til å gjøre comeback. Dette skal nå være et tilbakelagt stadium.

FIN MIKS: Unge spillere som Kristian Karlstrøm utfordrer de mer etablerte spillerne i klubben.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er utrolig morsomt å dra på trening når vi kan stille nesten tre fulle lag. Vi har massevis av talentfulle og sultne unggutter som kjenner hverandre godt etter mange år som alderstemte spillere på samme lag. Det er en fin gjeng som ønsker å bli gode. Når vi også har fått med rutinerte herrer som Erlend Vikdal, Øivind Schmidt Holst og Kristian Agledahl begynner det å bli en god miks, sier storskytteren.

Granshagen legger ikke skjul på at han er glad for at Stian Parken også er med for fullt igjen. Den talentfulle kant- og bakspilleren trappet ned midtveis i forrige sesong. I år vil trolig Granshagen og Parken skape mye problemer for motstanderne på Alta IFs høyreside.


Sprek «80-åring» skal vokte Alta-målet

Alta IF stiller med et ungt lag mot Haslum. Unntaket er målvaktene Erlend Vikdal (47) og Øivind Schmidt Holst (33).


– Stian er et stort håndballtalent som bare blir bedre og bedre. Jeg håper at vi kan stelle i stand litt trøbbel for lagene vi møter, smiler han.

SPENNENDE DUO: Stian Parken og Tom Harald Granshagen kan bli et viktig angrepsvåpen på Altas høyreside. Her stopper de Ask Mikkelsen, som tydeligvis tar godt for seg i duellene på treningsfeltet.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Haslum kommer med sitt antatt beste lag og tar ingenting for gitt når de møter Granshagen & co i ettermiddag. Klubben skriver følgende på sine nettsider:

– Det blir moro med en tur oppover til Nord-Norge. Det er kun én ting som gjelder, og det er å vinne kampen, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

Vel vitende om at FyllingenBergen gikk på en blemme sist onsdag i cupen mot Viking tar de ingenting for gitt.

– Vi må mobilisere som om det er en vanlig seriekamp, og så får prestasjonen og resultatet komme deretter, fortsetter han.

– For vår del handler det bare om å trøkke til og vise publikum at vi har noe nytt og spennende på gang. Ingen forventer seier, men de vil se et Alta-lag som kjemper hardt og gjør sitt beste. Det må vi få til, avslutter Tom Harald Granshagen.

Cupkampen mellom Alta IF og Haslum spilles i Altahallen og starter klokken 17.30 onsdag ettermiddag.