Alta-guttene fikk en brutal leksjon

Eliteseriespillerne fra Haslum slapp seg ikke nedpå i det hele tatt.

PÅ ETTERSKUDD: Det gikk fort i svingene når Haslum satte opp tempoet. Å stoppe eliteseriespillerne ble rett og slett en umulig oppgave for Brage Brendgen og hans lagkamerater i gult og blått.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta - Halsum 16-44:

Onsdag kveld var det duket for cupkamp i Altahallen, der Alta IF tok imot eliteserielaget Haslum til tredjerundekamp i norgesmesterskapet for herrer. Gjestene var naturlig nok store favoritter mot det unge 2.-divisjonslaget fra Nordlysbyen, og det skulle ikke ta lang tid før hjemmelagets spillere og de over 500 fremmøtte tilskuerne fikk oppleve den enorme nivåforskjellen på lagene.

Gjestene tok ledelsen etter 32 sekunders spill, og selv om det sto 1-1 noen minutter, endret kampen fullstendig karakter da Haslum skrudde opp tempoet og dunket inn mål etter mål. Gjestene utnyttet alle feil som Alta IF-spillerne gjorde, og var i tillegg overlegne i etablert angrepsspill. Alta-målvakt Øivind Schmidt Holst vartet opp med noen flotte redninger og fikk opp stemningen, men det varte ikke lenge.

7-21 til pause ble til 16-44, og Haslum er dermed trygt videre til fjerde runde i cupen.

– Haslum hadde et sinnssykt tempo i alt de gjorde, noe vi spesielt fikk merke de gangene vi gjorde feil fremover på banen. Det gikk bare to-tre sekunder fra feilen ble gjort til ballen lå i nettet. Vi fikk en skikkelig leksjon i hurtig og effektivt angrepsspill i dag, sa Alta IF-trener Rune Skaufel til A-sporten etter kampen.

Selv om gjestene vant med nesten 30 måls margin er ikke Skaufel skuffet over lagets prestasjoner.

– Vi vet godt at det er mange knepp opp fra 2. divisjon til eliteserie, så dette tar vi ikke så tungt. Men vi må selvfølgelig ta lærdom av det som skjedde og bruke den kunnskapen når vi går i gang med seriespillet. Nå skal vi evaluere hva som vi gjorde bra og hva vi kan bli bedre på. Så jobber vi med de tingene inn mot seriestarten til helga.

Alta IFs mestscorende spillere ble Ask Mikkelsen og Aleksander Maisenhølder. Begge scoret tre mål hver.

A-sporten kommer tilbake med mer fra kampen på torsdag.