Kapret flott andreplass i Lerøylekene

Jardar Olsen imponerte stort på den lengste distansen.

PÅ PALLEN: Jardar Olsen gikk seirende ut av spurtduellen mot Sindre Swan Moland fra Tromsø, som ble nummer tre. Mathias Vanem Aas fra Steinkjer vant 1500-meteren i klasse G14.  Foto: Alta IF Friidrett

sport

Lerøylekene 2018 gikk av stabelen på tre forskjellige steder sist helg. For utøverne fra Nord-Norge var det Måndalen stadion i Møre og Romsdal som var arrangørsted. Her deltok utøvere fra Finnmark, Troms, Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Alta IF stilte med to deltakere. Søskene Jardar og Vårin Olsen deltok i 14-årsklassen, og det var førstnevnte som leverte de aller sterkeste resultatene. Han løp inn til en meget sterk andreplass på 1500 meter, kun slått av Mathias Vanem Aas fra Steinkjer friidrettsklubb. Altaværingen ble klokket i mål på tiden 4.49,41. Han var et godt stykke bak vinneren, men spurtslo Sindre Swan Moland fra Tromsø i kampen om andreplassen. Sistnevnte var fem tideler bak Olsen og måtte nøye seg med bronse. 12 løpere stilte til start på denne øvelsen.

Jardar Olsen trives best på de lengre distansene, men satte likevel ny personlig rekord på 60 meter. Med tiden 8,32 var han veldig nær en plass i finalen. Han perset også på øvelsene 200 meter (26,36) og 600 meter (1.37,45). På 600-meteren ble Olsen nummer fem.

Også Vårin Olsen klinket til med flere personlige bestenoteringer på Måndalen stadion. Hun ble nummer seks på 1500 meter med tiden 5.18,56. På 60-meteren løp hun inn til 9,02, som holdt til femteplass i sitt heat. Det var imidlertid ikke nok til å kapre en finaleplass. På 200-meteren stoppet klokka på 29,69, mens sluttida på 600-meteren var 1.50,16.

– Det er høyt nivå på utøverne som deltar i Lerøylekene, så både Jardar og Vårin har all grunn til å være fornøyd med egen innsats. Finnmark stilte med en ganske liten tropp, men gjorde seg likevel bemerket med mange gode resultater. Blant annet tok Vilde Myhre fra Hammerfest gull i spydkonkurransen. Det er bare å gratulere, sier Rolf Rantala i Alta IFs friidrettsgruppe.