Seriestarten for seniorlagene i håndball nærmer seg med stormskritt, og tradisjonen tro skal de første par cuprundene spilles i først. Alta IF fikk tilbud om et nytt år i allnorsk 2. divisjon etter at de egentlig rykket ned forrige sesongen, og det har de takket ja til.

Samtidig har klubbene i Alta, og da først og fremst Alta IF og BUL, inngått en omfattende samarbeid både på senior- og aldersbestemt nivå. Så når Norges håndballforbund har satt opp BUL mot Alta IF i andre runde i cupen blir det nærmest som en internkamp for spillerne. De aller fleste som skal i aksjon når lagene møtes i BUL-hallen i morgen kveld har nemlig trent sammen i hele sommer.

– Det blir en veldig spesiell kamp. Vi har startet jobben med å plukke ut en spillerstall, og på grunn av regelverket i cupen har vi måtte bestemme oss for hvem som skal stå i BUL og hvem som skal stå i Alta IF når det braker løs. Det blir på mange måter et oppgjør mot våre egne spillere, sier Kai Erik Bull, som skal trene Alta IF-laget sammen med Rune Skaufel.

– Det er faktisk en litt kinkig situasjon for oss. Når serien starter har vi et definert førstelag i 2. divisjon og et rekruttlag i 3. divisjon, og her kan spillerne flyttes mellom lagene. Det går ikke an i cupen. De som spiller for BUL i morgen kan ikke spille for Alta IF senere i cupen. Hvis vi vinner, altså. Vi skal ikke ta det for gitt selv om styrkeforholdet i utgangspunktet vil være ganske skjevt på grunn av dette regelverket. Vi ønsker selvfølgelig ha med våre beste i neste runde dersom vi vinner i morgen, noe som har ført til noen knallharde prioriteringer.

Han synes det har vært bra kvalitet på treningene i sommer.

– Vi må nok enda heve oss noen hakk når serien starter, men det ser lovende ut. Vi har hatt mange spillere på trening, forteller Bull.