Superforeldrene Janik og Frank Rune har hatt 18 kamper å ha kontrollen på under årets Altaturnering - helt uten krasj. Foreldreparet har alltid ønsket å få med seg alt de kan av kampene til ungene. Med andre ord byr årets Altaturnering på hele 18 kamper for Janik og Frank Runes håpefulle. Til vanlig vil en slik kabal med kamper by på store mengder hodebry for Johansen, Isaksen og barna - men ikke i år.

Skryter av kampopsettet

De er er meget fornøyd med årets oppsett.

– Null kollisjoner fordelt på 18 kamper skal i utgangspunktet ikke være mulig. Dette er første Altaturnering med hvilepuls, ler Isaksen. og tilføyer:

– Aleksander Johansen og gjengen på kontoret har gjort en fantastisk innsats for oss. Du kan kjøre til Tverrelvdalen i fartsgrensa, rekke kampen, ta en burger og kjøre ned til Aronnes og rekke neste kamp, sier en smilende Isaksen.

Tid til overs for dugnad

– Dere har tre barn, og får tid til å se alle?

– Vi ser alle kampene, jeg har gått glipp av en kamp, men ellers får vi med alt. Vi trenger ikke å leie inn sjåfører, eller «ekstrahjelper». De andre foreldrene på laget, samt besteforeldrene er til stor hjelp. Alt er tilrettelagt uten tilfeldigheter, forteller Janik fornøyd.

– Vi har til og med fått tid til dugnad på turneringsdiskoen i mellom kampene, flirer de.

– Hvor artig er det å få være med å bidra til årets turnering?

– Det er kjempeartig, men veldig hektisk. Det går i ett fra fra torsdags kveld til søndags ettermiddag. Det beste er å se hvor gøy ungene har det, og hvor glade dem blir når de scorer og laget deres scorer.

(Saken fortsetter under bildet)

FIN TRADISJON: Frank Rune, Janik og barna deltok også på den årlige defileringen på Alta idrettspark. Her var alle de yngste spillerne i turneringen på plass. Foto: Karl Eirik Steffensen

Barnas beste er det viktigste

Akkurat da foreldreparet snakket med Altapostens utsendte var dattera Andrea (11) i aksjon for BUL mot Manndalen på Breverud. Lillesøster Live (8) og lillebror Martin (7) begynner i andre klasse til høsten og spiller denne helga sin andre altaturnering.

– Han er i storform. Han må minst ha scoret 120 mål til nå, tuller foreldrene tydelig stolt.

– Dere bor ikke sammen lenger, er det ikke fint å ha dette i lag?

– Jada, det er storfamilien på tur når vi kjører mellom mellom banene. Det går kjempefint, forteller Frank Rune.

Janik tilføyer at de har det veldig lite komplisert seg imellom, og at det handler om barnas beste.

– Ungene, og spesielt Andrea, har gledet seg hele sommeren til turneringsstart. Det var sånn at hun nesten ville reise hjem fra ferie for å kunne spille fotballkamper.

FIN «JOBB»: Petter Oseberg og Vidar Johnsen var blant de som stilte opp for å dele ut medaljer til alle ungene som har spilt i klassene uten sluttspill. Foto: Karl Eirik Steffensen