Påførte serieleder Tromsø årets første tap

– Helt fantastisk kamp av damene, sier Dalen-trener Jarle Mjøen.

SEIER PÅ ALFHEIM: Tverrelvdalens fotballdamer sto for en liten bombe mot serieleder Tromsø IL i går kveld.  Foto: Privat

sport

Tverrelvdalen IL påførte Tromsø IL sesongens første tap i 2.divisjon, og det på selveste Alfheim.

Lagtriumf

– Alle 15 spillerne bidro sterkt og var viktig for seieren. Derfor er det urettferdig å trekke frem noen enkeltspillere, sier Mjøen etter den taktiske triumfen som åpner opp hele tetstriden.

Porsanger ligger nå kun to poeng bak Tromsø IL. TUIL kan med seier i sin neste kamp også ligge kun to poeng bak TIL-damene.

Tverrelvdalens mål kom på en flott kontring 20 minutter før slutt, der målscorer Lotte Mjøen må dele æren med lagvenninne Ingvild Opgård Hågensen som sto for gjennomspillet. Det skader heller ikke å ha en målvakt som Julie Henriksen Olsen som spredte maksimal trygghet.

– Tromsø hadde kun en skikkelig sjanse. Det var da også en stor en, en heading i stolpen helt i starten av kampen, forteller Mjøen.

Fikk mye juling

Tromsø-trener Berit Kjeldsberg var ikke fornøyd med laget sitt etter kampen.

– Det er vår dårligste kamp for sesongen. Det virker som vi ikke orker å løpe nok. Så har vi selvsagt en del sjanser i første omgang, men vi er ikke kynisk nok foran verken eget eller deres mål, sier Kjeldsberg, som mener bortelaget spilte i tøffeste laget.

– Det forteller litt når to av våre tøffeste jenter måtte forlate banen med skader, sier TIL-treneren til iTromsø.

Tromsø manglet flere sentrale spillere, flere på grunn av ferie. Kjeldsberg var ikke veldig fornøyd med det.

– Spillerne vet jo om terminlisten tidlig, sa Kjeldsberg irritert,